هل تعلم أن

Sohbet odaları

2019/09/01

Sohbet Türleri

 

            İnsanlığın tarihine bakmakta kendi aralarında dil geliştiren ilk topluluklardan bugüne kadar insanlar arasında konuşmanın ne kadar önemli olduğu ortaya çıkıyor. Bazı bilim adamları sohbet tarihinin dedikodu ile başladığını iddia etmekteler.

           

 Sohbetler Nasıl Sınıflandırılabilir?

           

            İnternet ortamında iletişim kurarken, dışarıda çevrimiçi medya arayabilir, dışarıda özel konferanslarda sohbet edebileceği gibi Yaşanılan yüzyıldan birkaç yıl öncesine kadar onlarla sohbetten anladığı tarz değişmiş durumda. çünkü artık insanlar sohbeti konuşarak değil yazarak devamüyor. En azandan en yaygın olarak kullanılanı bu. Bu tercihin en önemli sebeplerden biri olan sohbet etme amacının büyük olasılıkla değişmiş durumda.

           

 Sohbet arkadaşı nasılsınız?

           

            önceden sohbet odaları arkadaşı olarak tercih edilen insanlar tanıdık, dost, akraba ya da arkadaş olarak belirlenirken şu günlerde birbirlerini tanıyan insanlarla sosyal medyada sohbet edebilmekte. Sosyal medyada bulunan ziyaretçilerin profillerini ekleyen fotoğraflar ve yine profillerinde bulunan kendilerine ait özel bilgilerden tanıyorlar. Bu sırada sohbet arkadaşı kazanabilmek için ilk aşamada sosyal medya aranıyor hale getirildi profil profili görüntüleyin ve uygun olup olmadığına karar vermek kalıyor. Eğer istediğimi düşünülüyorsa ikinci aşamada arkadaşlık isteğinizden önce ki bu sayede karşı tarafın iste görüşmesi sağlanmış oluyor. Geriye tek bir aşama kalıyor o da karşı tarafın da profil bilgisinin hazırlığı ve uygun sunulması halinde arkadaşlık isteğinizi kabul ediyor.